Get Adobe Flash player

Προς τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

Ευχαριστούμε πολύ τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, διότι μας στήριξε οικονομικά στην προσπάθεια μας να καταργήσουμε το ασύρματο δίκτυο στο εργαστήριο της πληροφορικής.

Το εργαστήριο έως τώρα λειτουργεί με 10 φορητούς υπολογιστές και 4 σταθερούς. Παρόλο που υπήρχαν οι πρίζες για να δικτυωθούν οι υπολογιστές, έλειπε ο βασικός εξοπλισμός, που είναι η συσκευή δικτύωσης (switch) και τα καλώδια. Το δίκτυο μέχρι τώρα σε μεγάλο ποσοστό ήταν ασύρματο (10 υπολογιστές και router). 

Έτσι αποφασίσαμε να καταργήσουμε το ασύρματο δίκτυο για να μηδενίσουμε την ηλεκτρονική ακτινοβολία η οποία δημιουργείται από συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα (όπως υπολογιστές, κινητά, ασύρματα τηλέφωνα κ.α.). 

Όπως και στο σπίτι μας σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να μιλούν στο κινητό ή να χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή ή tablet με ασύρματη σύνδεση στο internet έτσι και στο σχολείο αποφασίσαμε ότι είναι καλό για την υγεία όλων μας να έχουμε ένα δίκτυο υπολογιστών βασισμένο σε καλώδια.

Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και συγκεκριμένα την πρόεδρο κ. Μιχαλοπούλου Μαρία για την στήριξη αυτή.

Ο καθηγητής πληροφορικής

Μέντζος Κων/νος