Get Adobe Flash player

 

Εκδήλωση για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, το Σχολείο μας συνδιοργάνωσε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,  εκδήλωση με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι μαθητές της Ε ΄ και  ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν προβολή βίντεο σχετικές με το θέμα με τίτλο: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Στη συνέχεια έγινε ο σχολιασμός, και συζήτηση με τους μαθητές με βιωματική προσέγγιση,  με αναφορές στην ψυχοπαιδαγωγική διάσταση του θέματος και συντονιστή τον ψυχολόγο κ. Δημήτριο Σπαθούλα και τον συνεργάτη του κ. Πέτρο Βελούδα.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας ,και  σημείωσε μεγάλη επιτυχία ,καθώς πέτυχε τους στόχους της, και οι μαθητές συνειδητοποίησαν το πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεσαι τον συμμαθητή σου και τα πλεονεκτήματά του αλλά και τα μειονεκτήματά του ταυτόχρονα.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας  Ανδριάνα Παβέλη και Κώστας Μέντζος.